Nick van der Lijke: dit jaar een klassieker winnen

Door Glenn Hofkens op 25 Feb 2013 - 19:13
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De Nederlander Nick van der Lijke haalde dit weekend in de sneeuw de zege in de Beverbeek Classic. Liefhebbers van het jeugdwielrennen kenden waarschijnlijk zijn naam al, maar bij het grotere publiek werd hij pas dit weekend echt bekend. Wij laten hem aan het woord over onder andere zijn ambities voor het komende seizoen.

1. Hoe lastig was het om in de helse weersomstandigheden van zaterdag de Beverbeek Classic te rijden en te winnen?
Het was behoorlijk lastig natuurlijk vanwege de koude. Maar ja, koersen moet je toch dus dan kan je er maar beter het beste van maken. Ik had er vooraf al erg veel zin in en de koude en de sneeuw maakte het er niet minder om! Dat ik nu de eerste koers die ik rijd meteen win maakt het natuurlijk extra mooi en ik kan nu ook in alle rust weer toewerken naar het komende weekend!

2. Valt er al meteen een grote druk van de schouders door al meteen de eerste grote wedstrijd van het seizoen te winnen?
Op zich valt er wel een druk van de schouders, zeker doordat je de de bevestiging krijgt dat je een goede winter hebt kunnen maken.

3. Hoe blik je terug op het wielerjaar 2012?
Ik denk dat ik goed terug kan kijken op 2012. Ik heb een mooi en constant seizoen kunnen draaien met een uitschieter in de Tour de Gironde met rit- en eindwinst.

4. Hoe heb je je voorbereid op dit seizoen?
Ik heb 2 trainingsstages gehad in Spanje, 1 op eigen initiatief en 1 met de ploeg Rabobank Development Team. Verder heb ik thuis en in het krachthonk ook goed kunnen trainen.

5. Wat zijn je doelstellingen voor het seizoen?
Mijn doelstellingen zijn om een klassieker, een etappe en een meerdaagse te winnen. Nu met de Beverbeek Classic is dat al heel mooi mee genomen maar probeer nu goed toe te werken naar de maand april waar er een aantal mooie koersen op het programma staan!

6. Op welke parcoursen kan je het beste uit de voeten?
Ik kan het beste uit de voeten op de heuvelachtige parcoursen zoals in Bretagne, Normandië en de Belgische Ardennen. Vooral om het dan in een groepje aan de meet af te maken.

7. Is er nog een wielerdroom die je koestert?
Ik denk de jongensdroom van de meeste jonge wielrennen. Prof worden. Maar om verder te kijken dan dat lijkt het me mooi als ik ooit mee kan doen in de Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik.

8. Wat zou je nu zijn indien je geen wielrenner was?
Daar heb ik nog niet vaak over nagedacht! Dan had ik hoogstwaarschijnlijk nog wel met school bezig geweest!