Lotto Belisol: Renners kunnen beschikken over gepersonaliseerde oortjes

Door Super User op 24 Jul 2012 - 10:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Communicatie is de laatste jaren een hot topic in het peloton; wel oortjes, geen oortjes, maar in de Tour de France zijn de moderne communicatiemiddelen wel toegestaan. Lotto Belisol kan sinds kort beroep doen op de diensten van Thierry Deridder, geluids- en elektronicaspecialist. Hij zorgde voor gepersonaliseerde oortjes voor de Lotto Belisol-renners, waardoor er tussen renners en ploegleiding optimaal gecommuniceerd kan worden.

Thierry Deridder: “Voorheen moesten de renners het doen met standaard oortjes. Enerzijds zijn die niet op maat gemaakt, waardoor je vaak oortjes ziet bengelen omdat ze niet in het oor blijven zitten. Anderzijds is de communicatie daarmee niet optimaal. Vandaar dat we van elke renner de maat van de binnenkant van het oor genomen hebben, zodat iedereen zijn persoonlijke set ter beschikking heeft. Doordat die oortjes op maat gemaakt zijn, hinderen ze de renners niet en blijven ze zitten. Daarnaast hebben we het communicatiesysteem geperfectioneerd. En om de renners toe te laten ook alle omgevingsgeluiden te horen, is er een luchtkanaal in de sets verwerkt, uiteraard om hun veiligheid en de veiligheid van de andere renners en volgers niet in het gedrang te brengen.”

“Daarnaast hebben we de renners ook elk een paar op maat gemaakte oortjes bezorgd voor ’s nachts. Tijdens de Tour is een optimale nachtrust noodzakelijk en dankzij die oortjes worden de omgevingsgeluiden tot een minimum beperkt, waardoor de renners in een diepere slaap blijven en dus ook beter uitgerust aan de start staan.”

Jelle Vanendert is er alvast heel enthousiast over: “Onze nieuwe oortjes zijn perfect. Gezien ze op maat gemaakt zijn, zitten ze optimaal in het oor. Daarnaast horen de renners elkaar onderling en de ploegleiding perfect. In een professionele wielerwereld waar alle details belangrijk zijn, is optimale communicatie noodzakelijk.”