Lotto Belisol: Preview Driedaagse van West-Vlaanderen

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Feb 2013 - 10:16
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De Driedaagse van West-Vlaanderen wordt gereden van 1 tot 3 maart. Van de 25 teams die komende vrijdag aan de start verschijnen zijn er negen Belgische ploegen en negen teams die lid zijn van de WorldTour. Wat het rittenschema betreft zal de proloog van vrijdag het belangrijkst zijn voor het eindklassement. Een blik op de erelijst leert ons dat de winnaar van de proloog ook meestal de winnaar van de driedaagse wordt, zoals vorig jaar met Julien Vermote het geval was.

De eerste rit zal een kolfje naar de hand van de sprinters worden waarbij Lotto Belisol de luxe heeft om te kiezen uit enkele snelle jongens zoals Robert, Van der Sande en Dehaes. De afsluitende rit loopt over een licht geaccidenteerd parcours en eindigt in Ichtegem met drie plaatselijke ronden waar de renners telkens twee heuvels voor de kiezen krijgen. Als er nog iets verandert aan het klassement zal het in deze rit moeten gebeuren.

Bart Leysen , sportdirecteur: "We staan aan de start van de Driedaagse met een jonge maar ook gemotiveerde ploeg. Ons doel is simpel: het winnen van een etappe. De kans op een of twee massasprints is groot en met snelle mannen als Kenny Dehaes en Fréderique Robert kunnen we meerdere renners uitspelen. Het eindklassement zal met 95% zekerheid bepaald worden door de proloog op vrijdag."

"Toch is de Driedaagse van West-Vlaanderen altijd moeilijk voorspelbaar. In de derde rit zijn er op het laatste nog enkele hellingen die het verschil kunnen maken en het klassement nog kunnen veranderen. Het zal er vooral van afhangen of de juiste mannen mee zijn in een ontsnapping, en wij moeten in iedere ontsnapping dan ook altijd iemand mee hebben."

Selectie Lotto Belisol: Brian Bulgaç , Sander Cordeel , Kenny Dehaes , Maarten Neyens, Fréderique Robert, Jurgen Van de Walle , Tosh Van der Sande en Jonas Van Genechten

Rittenschema driedaagse van West-Vlaanderen:
Proloog: vrijdag 01/03: Epernayplein - Middelkerke ( 7,0 km)
Rit 1: zaterdag 02/03: Brugge - Harelbeke ( 175,4 km)
Rit 2: zondag 03/03: Nieuwpoort - Ichtegem (181,8 km)