Lotto Belisol: Preview Driedaagse van De Panne

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Mar 2013 - 18:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Traditiegetrouw staat de Driedaagse van De Panne – Koksijde op de kalender in de week voor de Ronde van Vlaanderen, deze vindt plaats van dinsdag 26 maart tot en met donderdag 28 maart. De wedstrijd, die behoort tot de Europe Tour, bestaat uit vier etappes. Op de slotdag staat een ochtendrit geprogrammeerd van iets meer dan 110 kilometer en in de namiddag wordt het klassement in een definitieve plooi gelegd in een individuele tijdrit van 14,75 kilometer.

De eerste etappe morgen, van badplaats Middelkerke naar Zottegem, trekt door de Vlaamse Ardennen. De renners moeten over dertien hellingen. Daags nadien leent de rit zich voor een massasprint. Sportdirecteur Bart Leysen licht de plannen van Lotto Belisol toe.

Bart Leysen: “André Greipel is onze kopman. In de eerste etappe, die door de Vlaamse Ardennen trekt, wordt telkens het hardst gekoerst. André heeft echter al bewezen dat hij dergelijk parcours aankan en de finale kan rijden. Het zal er vanaf hangen hoeveel van onze mannen mee zijn, want een selectie zal er sowieso doorgevoerd worden. We moeten mee de koers maken en wellicht kan ook Tosh Van der Sande zijn rol spelen in deze etappe. Het is altijd afwachten hoe de koers verloopt, maar voor de eerste dagzege zijn André en Tosh onze twee troeven. De tweede rit wordt meer dan waarschijnlijk een massasprint, er staan ook veel sprintersploegen aan de start. Wij gaan in elk geval voor een ritzege in de Driedaagse.”

Selectie Lotto Belisol: Kenny Dehaes, André Greipel, Greg Henderson, Maarten Neyens, Vicente Reynes, Fréderique Robert, Tosh Van der Sande en Jonas Van Genechten

Sportdirecteurs: Bart Leysen en Marc Wauters

Etappes Driedaagse De Panne - Koksijde
Rit 1: Dinsdag 26 maart : Middelkerke – Zottegem (199,8 km)
Rit 2 : Woensdag 27 maart : Oudenaarde – Koksijde (204,2  km)
Rit 3a: Donderdag 28 maart: De Panne – De Panne (112,6 km)
Rit 3b: Donderdag 28 maart: De Panne – Koksijde – De Panne  (14,75 km) (ITT)