Lotto Belisol Dames: Wij willen meer dan 5 overwinningen

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Feb 2013 - 04:59
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Momenteel zijn de Lotto Belisol Ladies op stage in Israël de laatste hand aan het leggen aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen dat start op zaterdag 23 februari met de Omloop Het Nieuwsblad. De ploeg hoopt in die wedstrijd een podiumplaats te behalen. Doorheen het jaar zijn ook de wedstrijden van de Lotto Cycling Cup een doel, het team mikt op de eerste plaats in het eindklassement van dit regelmatigheidscriterium dat het Belgische dameswielrennen naar een hoger niveau wil tillen. We blikken alvast vooruit op het seizoen van de Lotto Belisol Ladies met manager Dany Schoonbaert.

Dany Schoonbaert: “In de Omloop Het Nieuwsblad komen al onze Belgische rensters aan de start samen met de Nederlandse Marijn de Vries en de Franse kampioene Marion Rousse. We staan dus met een mooie ploeg aan de start. We mikken er op een podiumplaats. De woensdag  na de Omloop staat Le Samyn op het programma en op zondag  de Omloop van Het Hageland. Dit zijn twee wedstrijden die behoren tot de Lotto Cycling Cup. We zijn daarin al twee jaar na elkaar tweede geëindigd; in 2011 met Sofie De Vuyst en in 2012 met Kaat Hannes. Het wordt tijd dat we een keer winnen (lacht). De wedstrijden van de Lotto Cycling Cup zijn heel divers; er zijn wedstrijden in Wallonië, aan de kust, in het Heuvelland en ook kasseikoersen. Het is een gevarieerd programma en een mooi initiatief.”

“We willen dit jaar meer dan vijf overwinningen en we willen goed presteren in de grote koersen, zodat er enkele dames naar het WK in Italië kunnen gaan op het einde van het seizoen. Mede daarom moeten ze goed presteren in die grote wedstrijden zoals de Wereldbekerraces. Met Jolien D’hoore, Kaat Hannes en Marijn de Vries moeten we goed kunnen scoren in de Ronde van Vlaanderen. Een podiumplaats voor Ashleigh Moolman, Sharon Laws of Carlee Taylor moet mogelijk zijn in de Waalse Pijl. Vorig jaar waren we vijfde met Ashleigh dus we hopen enkele plaatsen op te schuiven. Naast de Waalse Pijl is de Giro Donne het hoofddoel van de Zuid-Afrikaanse. Ashleigh was vorig jaar tiende in het eindklassement van de Giro Donne en ook hier gaan we proberen enkele plaatsen hoger te eindigen.”