Lars Bak aan de beterhand

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Feb 2013 - 16:31
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Lars Bak is gisteren langs gegaan bij dokter Toon Claes in Herentals en in Leuven om te kijken hoe zijn polsblessure evolueert. De Deen kwam twee weken geleden ten val in de GP La Marseillaise en liep er een breuk op in het scaphoid, één van de handwortelbeentjes. Gisteren mocht het gips eraf en kreeg hij een brace. Daarmee kan hij nu trainen op de weg. Op 26 februari volgt een nieuwe afspraak en zal een CT-scan genomen worden. Mogelijk kan hij de competitie hervatten in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico begin maart.

Lars Bak: “Gisteren ben ik naar Herentals gegaan en daarna naar de osteopaat in Leuven, die een brace maakte die ik de hele tijd draag en die mijn hand moet beschermen. Ik moest mijn positie op de fiets aannemen en hij heeft de brace daaraan aangepast. Nu kan ik wel enkel in één bepaalde positie op mijn wegfiets zitten, want de pols moet nog steeds gefixeerd blijven, als de brace flexibeler zou zijn, zou de breuk niet genezen. Later vandaag ga ik een tochtje maken op de weg. Het is belangrijk dat ik trainen op de weg combineer met de fietsen op de rollen omdat ik moet kijken wat mogelijk is op de weg. Dokter Toon Claes vertelde me dat ik zelf moet uitmaken of het pijnlijk is om op de weg te fietsen en dan moet ik voorzichtiger zijn. Ik vroeg of trainen op de weg het herstel zou vertragen, maar dat is niet het geval zei hij als de pols vast zit in die brace. Hij raadde me aan te trainen op mooie wegen en nog niet meteen te gaan rijden op de kasseien van Parijs-Roubaix (lacht).”

“Toen ze het gips eraf namen gisteren, zei de dokter dat het er beter uitzag dan twee weken geleden, maar ik kon het nog steeds voelen als hij op de plaats van de breuk duwde. Met de brace voel ik geen pijn, enkel wat irritatie. Gisteren was het te vroeg om een foto te nemen, dus zal er een CT-scan gemaakt worden op 26 februari. Dan zal de dokter zeggen of ik Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico kan rijden. Ik hoop echt van wel, want je hebt één van beide wedstrijden nodig voor de klassiekers. Ik kan wel trainen met deze brace, maar niet koersen. Ik kan enkel maar mijn huiswerk doen en hopen op het beste.”