Kenny Dehaes valt bij zegegebaar in Handzame

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Mar 2013 - 19:23
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Vandaag stond in West-Vlaanderen de Handzame Classic op het programma. Traditioneel starten de renners vanaf de kust in Bredene om daarna door de heuvelzone te passeren om uiteindelijk in Handzame aan te komen. Door de zware sneeuwval van eerder deze week kon de veiligheid op het oorspronkelijke parcours niet gegarandeerd worden en werd de heuvelzone vervangen door plaatselijke ronden. Moeder Natuur verving het klimwerk door regenbuien en ijskoude temperaturen. Het regende dan ook opgaves in het begin van de race.

Lotto Belisol was de hele wedstrijd prominent aan het front vertegenwoordigd. Toen er in het begin van de wedstrijd, door waaiervorming, twee pelotons ontstonden zaten zeven van de acht Lotto Belisol-renners in het eerste peloton van 49 renners. In de traditionele vlucht van de dag had de ploeg ook een mannetje mee met Jonas Van Genechten. Uiteindelijk zou alles samen komen en zou onze kopman van de dag, Kenny Dehaes, de sprint winnen voor de Nederlanders van Hummel en van Poppel. Voor een gedetailleerder verslag van de wedstrijd geven we graag het woord aan winnaar Kenny Dehaes.

Kenny Dehaes: “In het begin van de wedstrijd stond er vrij veel wind dus we moesten attent zijn voor waaiervorming. We zaten met zeven man van Lotto Belisol in het eerste peloton en probeerden met dat peloton voorsprong te nemen op het tweede peloton maar alles kwam snel terug samen. Met Jonas Van Genechten hadden we een man mee in de volgende ontsnapping van vijf man dus zaten wij in een zetel in het peloton. In de plaatselijke ronden werd de ontsnapping teniet gedaan dus maakte de ploeg zich op om mij zo goed mogelijk naar de sprint te loodsen.”

“Het werd wel nog even link toen er drie renners ontsnapten maar door het beulenwerk van onder andere Gaëtan Bille en Jens Debusschere kreeg ik toch de kans om voor de eerste plaats te sprinten. Ik werd perfect afgezet en kon de aankomende van Hummel nog net afhouden. Na de aankomst hoorde ik dat er een fotofinish nodig was om te zien wie er gewonnen had maar ik was zegezeker. Na de finish kwam ik door een windvlaag nog ten val toen ik mijn handen in de lucht wilde steken. Mijn knie is wat gezwollen en ik heb enkele schaafwonden maar de overwinning doen die ongemakken vergeten.”