Jordi van Dingen kijkt uit naar de Vlaamse Klassiekers

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Feb 2013 - 18:12
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordi van Dingenen uit Geel maakt de overstap van nieuweling naar junior. Jordi blijft zijn ploeg, Balen BC trouw.

1. Hoe blik je terug op je wielerseizoen als tweedejaars nieuweling?
-Ik ben vorig jaar iets later begonnen aan het seizoen en had dus in het begin wat koersritme tekort tegenover de rest. Maar ik kwam rustig op niveau, daarna heb ik altijd op een redelijk goed niveau gekoerst met een paar uitschieters. Ik heb naar mijn zin iets te weinig overwinningen behaald en dat was vooral daar de manier waarop ik koerste meestal nogal dom. Ik was altijd in de aanval en daardoor heb ik wel enkele koersen laten liggen denk ik maar al bij al ben ik tevreden over het afgelopen seizoen.

2. Je werd vorig jaar Belgisch kampioen. Had je deze overwinning verwacht? Heb je ook nadelen ervaren om met de Belgische trui rond te rijden?
-Ik had deze overwinning totaal niet verwacht, ik wist dat in zeer goede vorm verkeerde en dat het parcours me wel lag maar omdat zo’n koersen meestal op een massaspurt eindigen had ik niet gedacht dat ik veel kans maakte, maar uiteindelijk waren we toch met 8 weg.
-Er is natuurlijk 1 groot nadeel dat ze je veel meer in het oog houden tijdens de koers, maar dat hoort erbij. Er zijn natuurlijk ook voordelen, ik mocht bijvoorbeeld elke grote koers vooraan starten en dat kan wel handig zijn.

3. Je hebt ook enkele veldritten gereden dit seizoen, welke beduidend minder is dan vorig veldritseizoen. Bewuste keuze en waarom?
-Ik heb sinds vorig jaar volledig voor de weg gekozen dus alle crossen waren gewoon voorbereiding op het wegseizoen. Vorig veldritseizoen was ik nog van plan helemaal uit te rijden maar ben uiteindelijk al begin december gestopt en mijn zinnen op de weg gezet de juiste keuze uiteindelijk.

4. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?
-Ik ben nu iet vlugger beginnen trainen door dat ik geen veldritseizoen meer had maar voor de rest was mijn voorbereiding ongeveer hetzelfde als vorig jaar.

5. Wat zijn je verwachtingen en doelstellingen ?
-Ik weet nog niet echt wat ik moet verwachten van volgend seizoen de koersen worden langer en er zal ook wel anders en harder gekoerst worden. In het begin zal het volgen zijn denk ik daarna zien we wel wat er kan.

6. Welk is u sterkte in een wedstrijd?
-Ik heb zo niet echt iets momenteel waar ik echt op kan steunen maar ik ben vooral sterk in een lange vlucht en op heuvelachtige parcours kom ik ook wel goed uit de voeten.

7. Naar welke wedstrijden kijk je het meeste uit?
-De Vlaamse klassiekers want die hebben we nog niet echt gehad bij de nieuwelingen dus daar ben ik wel eens benieuwd naar. Ook vooral het BK, dat is terug in Tervuren en ik zal er alles aan doen om terug in topvorm aan de start te staan.