Jens Debusschere: Zo dicht mogelijk eindigen in Ronde van Vlaanderen

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2013 - 15:19
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Morgen gaan we in Dwars door Vlaanderen op zoek naar een opvolger voor de winnaar van vorig jaar, Niki Terpstra. De renners starten traditioneel op de Grote Markt van Roeselare en de aankomst zal ook dit jaar weer in Waregem liggen. Het zwaartepunt van deze Dwars door Vlaanderen zal in de tweede helft van de wedstrijd liggen met dertien hellingen en drie kasseistroken in de laatste 110 kilometer.

De wedstrijd maakt deel uit van de Europe Tour maar toch is de organisatie erin geslaagd om dertien WorldTour-ploegen aan de start te krijgen. Lotto Belisol wil in deze wedstrijd de kans geven aan enkele jonge renners om zich te meten met renners van het hoogste niveau. Jens Debusschere schetst ons zijn verwachtingen voor Dwars door Vlaanderen.

Jens Debusschere: “Mijn ambitie voor morgen is om zo dicht mogelijk te eindigen, al zou een top tien plaats al super zijn. Ik startte het seizoen met een goede conditie maar door ziekte kon ik niet alles geven in de Omloop. Parijs-Nice heeft ervoor gezorgd dat mijn conditie opnieuw goed is dus van mij mogen de voorjaarsklassiekers eraan komen. Iedereen van Lotto Belisol mag morgen zijn kans gaan en voor een stuk zijn eigen koers rijden. Vooral Gaëtan Bille en Kenny Dehaes waren goed in de Handzame Classic en ik denk dat ze samen met mij in staat zijn om een goed resultaat neer te zetten.”  

“Ieder jaar is Dwars door Vlaanderen een lastige wedstrijd door de kilometers en het parcours. Dit jaar komt daar ook nog eens het koude weer bij, dat zal de koers ook beïnvloeden. Veel toppers blijven weg uit Dwars door Vlaanderen wat voor een open koers zal zorgen waarbij veel renners kunnen winnen. Iemand die altijd kans maakt in dit soort wedstrijden is Sylvain Chavanel, al is het afwachten hoe goed hij hersteld is van Milaan Sanremo.”