In het wiel van Tom Boonen en Omega Pharma Quickstep

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2013 - 17:21
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

“Die mensen langs de kant van de weg en dat geroep, je hoort dat wel allemaal maar op dat moment moet je gefocust blijven. Hoe beter je bent, hoe minder het doordringt”, vertelt Tom Boonen.

Boonen is ontegensprekelijk een natuurtalent op de fiets. Maar het palmares dat hij tot nog toe bij elkaar heeft gefietst, is niet alleen maar het resultaat van talent en inzet. Een groot deel van het succes heeft hij te danken aan de omkadering van zijn team: Omega Pharma Quickstep.

Patrick Lefevere, CEO van de ploeg, windt er geen doekjes om: “Het is de ambitie om ooit de beste wielerploeg ter wereld te worden. Het hele team is nu zo samengesteld dat we het hele jaar door de competitie kunnen aangaan met de rest”.

Sylvain Chavanel, Frans kampioen in tijdrijden, Toni Martin, wereldkampioen in tijdrijden, Mark Cavendish, de snelste spurter van het peloton en uiteraard Tom Boonen zijn de speerpunten van het team. Maar rond hen draait een machine van tientallen mensen die het hele jaar door de renners moeten klaarstomen voor overwinningen. De techniekers die een fietsenarsenaal van 1,2 miljoen euro beheren, de soigneurs, het PR-team, de chauffeurs, de koks, …

Telefacts volgde 3 maanden lang achter de schermen het leven zoals het is bij Omega Pharma Quickstep: met Boonen en Cavendish op trainingsstage in Spanje en met Sylvain Chavanel tijdens Parijs-Nice.

Maar ook in het hoofdkwartier van OPQS in Wevelgem, tijdens de tactische ploegbesprekingen op hotel en in de ploegwagen tijdens de Ronde Van Vlaanderen.

In het wiel van Tom Boonen en Omega Pharma Quickstep
Dinsdag 2 april 2013 in Telefacts om 21.35 bij VTM.