Grobbendonkse Groene Trui Sprint tijdens Herman Vanspringels Diamond

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Apr 2013 - 10:42
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Onder de naam van 'Grobbendonkse Groene Sprint Trui'  wordt op het Astridplein de eerste knelspurt betwist door de zowat 160 deelnemers van de 26ste Herman Vanspringels Diamond, de eerste wedstrijd van de Topcompetitie voor nieuwelingen.

Deze 'Grobbendonkse Groene Sprint Trui verwijst naar het wielerpalmares van Herman, ereburger van Grobbendonk, die in 1973 de Groene Trui won in de Ronde van Frankrijk. De gemeente Grobbendonk legt ook de link naar zijn successen in ' Bordeaux-Parijs ' door de winnaar van deze knelspurt geen bloemen te schenken, maar een kistje bordeau-wijn voor zijn trouwe supporters en op vraag van Herman, een niet links te laten liggen geldsom voor materiaal aan te kopen.

Voor de passieve wielerliefhebber staat hier tegenover een wedstrijdje waarvoor de gemeente ook uitdrukkelijk zijn medewerking verleent. De winnaar zal van de gemeente Grobbendonk eveneens met bordeauxwijn, streekproducten en een begeleid bezoek aan het wielermuseum overladen worden.

Deelnemingsformulieren zijn te bekomen ofwel via een print van het wedstrijdblad op onderstaande websites, ofwel ter plaatse in Grobbendonk, Duffel of Vorselaar op 14 april 2013. Elke deelnemer aan deze wedstrijd kan, zover de voorraad strekt, aan 3,50 euro in ruil het boek ' Herman Vanspringel ' geschreven door Noël Truyers ( zie foto ) ontvangen.

DEELNEMERS HERMAN VANSPRINGELS DIAMOND 2013

België - Belgique - Belgium: provinciale selecties
Nederland - Pays-Bas: Restore CT
Groot-Brittannië - Grande-Bretagne - United Kingdom: Région Sud-Est Great Britain Team
Duitsland - Allemagne - Germany : Région Nordrhein Westfalen
Denemarken - Denmark - Dammark :Naestved Danish NT