Gert Lodewijks: Een stap vooruit zetten dit seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Feb 2013 - 14:14
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Hoe blik je terug op vorig seizoen als 2e jaars belofte?
2012 was voor mij niet slecht , maar zeker ook niet goed! Ik heb twee kermiskoersen gewonnen , dit is leuk en goed voor de moraal. Maar het belangrijkste is de interclubs en hier ben ik niet verder gekomen als enkele top 10 en top 5 plaatsen.

2. Wat vindt je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?
Hoogtepunt was in de Ronde van Polen (genoemd Tour des Carpathes) , hierbij zat ik in de Waalse selectie van FCWB . Mijn uitslagen waren goed , 6e 5e 8e en 23e .  Grootste teleurstelling het BK, hier had ik veel van verwacht , omdat het parcours toch wel iets voor mij was , maar denk dat de hitte hier mij parten heeft gespeeld. ( wedstrijd laatste ronde afgestapt)

3. Je geniet van het sportstatuut van de VDAB? Aan welke eisen moet je dan voldoen?
VDAB statuut , is een statuut dat elk jaar 60 renners krijgen van Vlaanderen. Je moet je ervoor inschrijven en dan selecteren ze je op basis van je sportieve uitslagen.

4. Hoe bereidt je u voor op het nieuwe seizoen?
Deze winter heb ik veel in de fitness gezeten. En ook stability training gedaan. En vanaf december ben ik 10 dagen op stage geweest in Benidorm , ook in januari 17 dagen , en in februari een week in Frankrijk. Door het enorme weersverschil was het ideaal trainingsweer in Spanje , om mijn basisconditie heel breed te maken. Eerste wedstrijd zal Beverbeek Classic zijn op 23 februari

5. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?
Op deze vraag weet ik nog geen antwoord , op training kan je nog niet alles voelen. Hierover zullen de eerste wedstrijden duidelijkheid brengen , maar mijn basisconditie is al een stuk beter als vorig jaar.

6. Waarom de overstap van UCS Crabbe Performance naar Verandas Willems Continental ?
UCS Crabbe Performance stopte  met de belofte ploeg , maar ik wou sowieso naar een ander team gaan voor een ‘’stap’’ hoger te zetten. Hierbij heb ik voor Verandas Willems gekozen , ook omdat dit een continentale ploeg is , waarbij het programma zeer mooi en ruim is.

7. Wat is de rol van je binnen deze ploeg?
Mijn specialiteit is sprinten , dus de koersen waarin er gespurt moet worden , word ik zo goed mogelijk bijgestaan naar de finish voor mijn spurt 100 % uit te spelen.

8. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?
Ik heb niet bepaalde doelstellingen gemaakt voor mezelf , ik kijk altijd week na week. Je weet nooit wat er gebeurt in een wielerseizoen , maar ik wil dit jaar natuurlijk een stap vooruit zetten. En in de grote koersen mij kunnen tonen en mooie uitslagen rijden.

9. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Seizoen is geslaagd als ik me heb kunnen tonen in vooral de grote koersen ! En vooral dat ik van blessures en valpartijen gespaard blijf.

10. Welke parcours zijn je favorieten?
Vooral vlakkere omlopen met korte pittige bergjes in , koersen gelijk GP Geel , Ronde van Vlaanderen , Kattekoers , omloop Nieuwsblad etc..

11. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?
Wielerdroom is natuurlijk om ooit wielrennen als mijn beroep te maken . De wedstrijd die ik dit jaar dolgraag zou willen winnen is het BELGISCH KAMPIOENSCHAP. Het kampioenschap is dit jaar ook nog eens een thuiskoers in Lommel!