Frederik Frison: BK tijdrijden met stip aangeduid

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Mar 2013 - 20:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Frederik Frison uit Geel is één van Belgisch beste tijdrijders bij de beloften. Frederik verdedigt dit jaar de kleuren van Lotto Belisol U23.

1. Hoe was vorig seizoen in het algemeen?
Vorig seizoen was het gene wat ik er van verwacht had. Enkel de seizoensstart had beter gekund.

2. Je hebt ook sterk gereden op het PK en BK tijdrijden . Had je dit verwacht?
Ik ben Pk tijdrijden geworden en zilver op het BK.  Ik had wel verwacht dat ik sterk ging presteren in de tijdritten. Maar de 2e plaats op het BK had  ik toch niet verwacht. Ik zou tevreden geweest zijn met top 5.

3. Je maakte voor dit seizoen de overstap naar Lotto Belisol U23. Waarom de keuze voor deze ploeg?
Het programma van Lotto Belisol u23 is veel uitgebreider. Zij rijden één van de mooiste programma’s van al de belofte ploegen.

4. Wat is je rol binnen deze ploeg?
Bij ons worden er geen rollen verdeeld voor de koers. Ik kan mijn ding doen in de koers maar ben ik in een mindere dag dan zal ik me uiteraard wegcijferen voor degene die beter zijn die dag. Er moet bij ons wel altijd in een hechte ploeg gekoerst worden wat uiteraard logisch is.

5. Hoe heb je u voorbereid op dit seizoen?
Ik heb een uistekende winter achter de rug. Ik ben op 3 januari vertrokken richting Benidorm voor een individuele stage tot de 19e. Dan ben ik op 26 januari met de ploeg vertrokken naar Mojacar tot de 9e februari. Deze 2 stages zouden voor een brede basis gezorgd moeten hebben.

6. Hoe was de eerste wedstrijd voor je: Brussel – Zepperen?
Ik had direct een zeer goed gevoel in de eerste koers van het jaar. Er stond wel niet genoeg wind die dag wat er voor zorgde dat de koers vrij gesloten bleef tot op 8km van de aankomst een groepje wegreed. Waar ik zelf niet bij zat. Het was een beetje een loterij die dag.

7. Wat zijn je doelstellingen voor het seizoen?
Ik hoop op enkele overwinningen. En zou graag ook in de grote wedstrijden mijn naam willen laten opmerken en een paar dichte uitslagen behalen. Het BK tijdrijden staat natuurlijk ook met stip genoteerd.

8. Wanneer ben je tevreden van het seizoen?
Als ik voel dat ik weer wat progressie heb kunnen boeken en in de grote koersen echt heb kunnen meestrijden in de finale. En enkele overwinningen behaald heb.

9. Op welk soort van wedstrijden kan je optimaal tot u recht komen?
In de heuvelachtige wedstrijden, koersen echt voor de sterke mannen. Daar kom ik het meest tot mijn recht. Koersen waar niet geprofiteerd kan worden.

10. Als ik geen wielrenner was, was ik nu ….
Een hardwerkende loodgieter denk ik…