Dean De Coster: Dit jaar wil ik tonen wat ik kan

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Mar 2013 - 16:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dean De Coster uit Borchtlombeek wil zich dit seizoen bewijzen voor zijn nieuwe ploeg DCM Cycling Team uit Vorselaar.

1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?
Ik blik tevreden terug op mijn wegseizoen, al had ik er iets meer van verwacht. Ik heb een 15 tal top-10 plaatsen behaald en enkele top-5 plaatsen.

2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?
Grootste teleurstelling was mijn problemen aan mijn rug die ik na een val heb overgehouden. Ik kon van de ene week op de andere geen koers meer uitrijden wat dag en nacht verschil was met de week voordien. Dit heeft me wel een beetje ontmoedigd en lang buiten strijd gehouden. Zonder deze problemen had men seizoen er beslist anders uitgezien. Als grootste hoogtepunt kan ik niet direct een koers vinden. Ik heb vorig jaar wel sterke sprint bergop ontwikkeld wat ik wel mijn hoogtepunt kan noemen. Voordien waren sprints echt niet mijn ding.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?
Ik heb het deze winter iets rustiger aangepakt. Vorige winter was ik iets te snel in vorm. Ik heb vooral langeduur trainingen gedaan en veel kilometers gemalen. De interval voor in koers heb ik langer uitgesteld.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?
Ik heb wat kracht bij gekweekt wat wel normaal is als jeugdrenner. Verder heb ik nog geen grote veranderingen opgemerkt maar dit zal ik wel snel in koers ontdekken.

5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?
Ik hoop vooral mijn mannetje te kunnen staan tegen de tweedejaars. Een top-10 plaats in een interclub zou heel mooi zijn al zal dit niet gemakkelijk worden. Verder hoop ik vooral rustig verder te groeien en een goede hulp te zijn binnen de ploeg.

6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik zelf vind dat ik alles gedaan heb om er de best mogelijke resultaten te behalen.

7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?
Mijn favoriete parcours zijn die met korte steile klimmen. Ik hou van lastige parcours.

8. Je maakt de overstap naar DCM Cycling Team. Waarom de keuze van deze ploeg?
Ik heb voor DCM gekozen omdat ze een mooi programma rijden. De begeleiding en ondersteuning binnen de ploeg vind ik belangrijk bij een overstap naar een nieuwe ploeg en dit vond ik allemaal terug bij DCM Cycling Team.

9. Welk rol zie je voor jezelf binnen de ploeg?
Dit seizoen zie ik me voorlopig als knecht in de bergen maar je weet nooit hoe ik evolueer dit seizoen. Ik heb vorig seizoen mogen ondervinden hoe snel alles kan veranderen. Natuurlijk ga ik men kansen niet laten liggen en wil ik ook beter worden. Dit jaar wil ik graag tonen wat ik kan en dan komen ook je minpunten boven water. Aan de hand hiervan wordt per koers je rol aangeduid. Ik wil me dus zeker bewijzen.

10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?
De wielerdroom van iedere renner is volgens mij zonder twijfel profrenner worden. Dit is ook bij mij zo. En een specifieke wedstrijd die ik graag zou winnen heb ik nog niet gevonden maar elke overwinning is welkom.