DCM Cycling Team: Ploeggeest verstevigt op stage

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Feb 2013 - 09:42
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Zaterdag 9 februari, verzamelde 10 juniores en 4 nieuwelingen van DCM Cycling Team om 7 uur 's morgens op de luchthaven van Eindhoven om te vertrekken voor 7 dagen op stage naar Playa D'Aro in Spanje. Na een vlucht van 2 uur kwamen we aan op de luchthaven van Girona. We moesten dus nog een rit van 40 km met de wagen doen naar Playa D'Aro. Belofterenner en ploegmaat van vorig jaar Gertjan Decoster reed met ons mee tijdens de stage.

In hotel Aromar aangekomen, moesten we direct aan tafel omdat er nog een training volgde van 40 km om te wennen aan de temperatuur. De rit verliep vlot en onze eerste klim was meteen ook verteerd.

Zondag na het ontbijt stond er een rit van 110 km op het programma, de nieuwelingen reden een gedeelte van deze training mee. Met een gemiddelde van 29 per uur zat onze eerste duurtraining erop

Maandag bestond uit 2 trainingen 2 keer 80 kilometers. In rit 1 verliep alles nog vlot bij iedereen maar de training in de namiddag werd een echte klimtraining en begon toch door te wegen bij sommigen. Vanaf dag 2 werden we ook gefilmd door de cameraploeg van de RTV.

Dinsdag werd er een intensievere training gepland. We moesten tegen een strak tempo naar boven rijden maar we mochten niet boven de overslagpols komen. Na 130 km zat de training erop.

Woensdag werd vooropgesteld als de lastigste dag. We behaalden vandaag een gemiddelde hoger dan 30 km/u. Passeerden onder andere de Angel die 12 km lang is en gemiddeld 9% stijl. In totaal hadden we precies 4 uur op de teller. Dus hadden we 120 km gebold.

Donderdag was een recuperatiedag we reden 115 km.

Vrijdag was de laatste dag en hebben nog 1 keer door getraind in de Spaanse Playa D'Aro! Het werd een zware dag. Het eerst uur haalden we een gemiddelde van meer dan 30 km/u.

De sfeer binnen de ploeg zat goed. Een bende goede vrienden. Iedereen heeft veel bij geleerd en is beter uit deze stage gekomen

Verslag :Senne Lauwers