Clubkampioen Niels Wytinck (An Post - Chianreaction)

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Feb 2013 - 20:31
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Niels Wytinck (An Post - Chianreaction) kroonde zich zondag tot clubkampioen in Bottelare.

1. Hoe was vorig seizoen voor je?
In het begin van vorig seizoen ging het niet zoals ik wilde. Op het einde van seizoen 2011 had ik klierkoorts gekregen waardoor ik vorig seizoen in het begin sneller moe was, ookal reed ik toen de 2de rit in Algarve de hele dag voorop. Pas vanaf begin mei ging alles beter met een 7de plaats in Verrebroek, 5de in Puivelde (beide profkermiskoers) de week daarop was ik 3de in de topcompititie in Deux Acren. Later in het seizoen was ik nog 12de in Roeselare, 4de in Heusenkoers (beiden profkermiskoerse) in Leuven en 1ste rit in ronde van Groot Brittannië de volledige dag voorop gereden en 9de in de 8ste rit in Ronde van Groot Brittannië. In de Franco Belg ben ik gevallen in de 3de rit, bij die val raakte mijn schouder uit de kom en was het seizoen vroeger gedaan dan gepland.

2. Hoe heb je u voorbereid op het seizoen?
Door mijn val was ik verplicht vroeger te beginnen rusten. 3 weken later ben ik terug proberen fietsen, maar dit lukte nog niet zo goed, hierdoor ben ik de volledige winter 3maal in de week bij kinesist Frank Wezenbeek langs geweest om mijn schouder te verstevigen en stabiliteitsoefeningen te doen. Door het vroeger beginnen trainen heb ik nu een grotere basis. Met de ploeg ben ik begin december 8 dagen  en begin januari 10 dagen naar Calpe gegaan op stage.

3. Je kroonde uzelf al tot clubkampioen. Hoe was de wedstrijd? Verwacht?
Ik heb al Marseille en Bessege in de benen. In Marseille was ik de eerste 10km in de aanval met 1 medevluchter met een max. voorsprong van 50 sec.. De eerste rit in Bessege heb ik de volledige dag met 4 medevluchters in de aanval gereden, op 10 km. van de meet ingelopen. De 2de dag was ik 24ste, 3de rit 21, 4de rit 20ste, 5de rit 68, 6de rit 79 (tijdrit) en in het eindklassement 62. Dus had ik wel verwacht dat ik goed zou zijn,maar winnen had ik niet gedacht. De eerste 2 ronden heb ik de kat uit de boom gekeken, daarna heb ik me beginnen mengen in de debatten. In de 4de ronde trok ik door op de berg en kreeg ik 6 medevluchters mee. We werkten goed samen en bleven de volledige koers voorop. Op 2 ronden van het einde voerde ik de forsing op de klim, wat later kwam Echelpoels bij mij, iets later kwam ook Merlier aansluiten. Met deze 3 gingen we naar een sprint, waar ik het relatief makkelijk haalde.

4. Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?
Mij zoveel mogelijk tonen in de grote wedstrijden. In de kleinere wedstrijden zoals interclubs en 1.2 wedstrijden wil ik mooie uitslagen rijden. En hopelijk kan ik zo volgend jaar een profcontract opstrijken.

5. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Als ik op het einde van het jaar een contract kan tekenen.

6. Naar welke wedstrijden kijk je vooral uit?
Niet specifiek 1wedstrijd, ik wil in elke wedstrijd het beste van mezelf geven en zoveel mogelijk in de kijker rijden.