Arne Peeters: 1 overwinning dit seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Feb 2013 - 16:15
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Arne Peeters uit Tielen start het seizoen als eerstejaars nieuweling bij Balen BC. Vorig jaar bij de aspiranten won Arne de tricolore trui in het tijdrijden.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Speciale aanleiding (vrienden,familie...)
Ik ben gestart met wielrennen op mijn 12 jaar. Eén van de redenen dat ik startte is omdat ik toch wel uit een  koersfamilie kom en ik denk toch dat het in het bloed zit.

2. Wat waren tot nu toe de schoonste momenten?
De mooiste momenten die ik tot nu toe meemaakten waren het Vlaams kampioenschap waar ik twee keer de gouden plak kreeg op de weg en in de tijdrit bij de 14-jarige aspiranten en de Belgische tijdrittitel bij de 14-jarige aspiranten.

3. Hoe kijk je terug op vorig seizoen?
Ik kijk heel tevreden terug op vorig seizoen. Wel jammer dat ik nogal redelijk wat pech had ( valpartij, materiaalpech, ziekte...ezv) en dit 4 weken aan één stuk daarna begon het te vlotten en won ik nog 7 koersen met hierbij de Vlaamse en Belgische titels in het tijdrijden en op de weg

4. Je hebt ook enkele veldritten gereden, welke niet slecht waren. Had je dit verwacht?
De veldritten die ik reed vielen goed mee voor mij met toch een 3e plaats in Moerbeke-Waas en een 10e plaats op het Belgische kampioenschap zonder specifieke training op het veldrijden. Ik had het niet zo zeer verwacht dus het was wel een goede meevaller

5. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?
Op het nieuwe seizoen heb ik mij voorbereid in Bloso Herentals. Ik heb in de winter gefitnest en met de wielerschool gewoon de trainingen die ze daar organiseerden meegedaan ( bostrainingen en wegtrainingen na nieuwjaar...)

6. Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?
 Mijn doelstellingen dit seizoen zijn proberen mee de koers te maken en mij ook een klein beetje toe te leggen op de tijdritten.  Graag zou ik ook in de klimkoersen mijn mannetje staan en natuurlijk hoop ik op minstens 1 overwinning !

7. Naar welke wedstrijd kijk je voornamelijk uit?
 Ik kijk vooral uit naar de topcompetitie koersen en naar de rondes die we rijden met de club. Daar kan ik veel ervaring opdoen door met andere renners van andere landen te rijden.En natuurlijk ook naar de kampioenschappen.

8. Wanneer is het seizoen voor je geslaagd?
Als eerstejaars mag ik niet al te veel verwachten maar het seizoen is geslaagd voor mij als ik heel het seizoen mee koers heb kunnen maken en ook 1 koers win

9. Wat zijn je sterke punten in een wedstrijd?
Mijn sterke punten zijn de lastige koersen. Deze rijd ik ook het liefst en ik ben ook niet vies om  eens aanvallend te koersen. Ik denk van mezelf dat ik een beetje een allrounder ben .

10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?
Een wielerdroom die ik koester en die vele jonge wielrenners koesteren is toch ooit in het profpeloton mogen rijden. Deze droom is niet voor vele weggelegd maar toch zal ik mijn uiterste best doen om zover mogelijk te geraken.