Acht Vlaamse titels voor BMX 2000 Dessel

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Sep 2012 - 09:27
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De leden van BMX 2000 Dessel hebben opnieuw erg knap gepresteerd op de Vlaamse kampioenschappen in Zolder. Ze kaapten er maar liefst acht Vlaamse titels weg. Daaronder de belangrijkste, namelijk die bij de elite men door Roy Van Aken en bij de junior men door Lauren Stevens.

Wereldkampioene Kjelle Poets is een vaste waarde op kampioenschappen en ze bevestigde haar favorietenrol bij de girls 8-9 met een overwinning. Bij de 8-jarige jongens mocht Jools Melis voor het eerst op het hoogste schavotje plaatsnemen tijdens een kampioenschap. Wout Geukens (boys 11) rijft tegenwoordig de overwinningen aan mekaar en liet ook op het VK geen steek vallen. Hetzelfde geldt voor Brett Jacobs, die zich de beste toonde bij de boys 13. Karo Vertessen was de primus bij de girls 12-14. Mathijs Verhoeven demonstreerde bij de boys 15 dat hij nog altijd kan winnen en bij de junior men stond er geen maat op Lauren Stevens, die al zijn reeksen, zijn halve finale en uiteindelijk ook de finale met voorsprong op zijn naam schreef. De belangrijkste zege van de dag, die bij de elite men, ging naar Roy Van Aken, die daarmee zijn Vlaamse titel verlengde.

Verder waren er nog zilveren medailles voor Pjotr Paeshuyse (boys 12), Jona Laenen (boys 16) en Tori Van de Perre (elite women).  Brons was er voor Ghinio Van de Weyer (junior men), Talitha Van Hoof (elite women) en Mattias Somers (elite men).

Voorzitter Frank Smets zag na de ietwat tegenvallende Belgische en provinciale kampioenschappen zijn troepen deze keer opnieuw goed voor de dag komen. “Acht kampioenen is met het stijgend aantal clubs en rijders niet niks. Met Jools Melis hebben we iemand die voor het eerst dit jaar wint en dan meteen het Vlaams kampioenschap. Hij heeft echt knap gereden. Met Karo Vertessen en Kjelle Poets hebben ook onze dames opnieuw bevestigd. Wout Geukens leverde een knappe eindspurt af door op de meet nog over de nummer één te gaan. Brett Jacobs en Mathijs Verhoeven waren ook weer top deze week en Lauren en Roy deden wat van het werd verwacht: winnen. De titels bevestigen dat de clubtrainingen ook met onze jonge ploeg van trainers goed verlopen en dus wens ik ook hen een dikke proficiat.”