20ste Grote Prijs stad Geel op 11 juli

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Jun 2013 - 10:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De Grote Prijs stad Geel wordt dit jaar voor de 20stekeer gereden. Het is echter de eerste editie die volledig door de stad Geel georganiseerd wordt. Het stadsbestuur kan hiervoor een beroep doen op een ervaren comité dat bestaat uit geëngageerde mensen die deze wedstrijd willen laten uitgroeien tot dé internationale wielerklassieker van Vlaanderen.

Deze UCI wielerwedstrijd voor elites en beloften met contract staat hoog gequoteerd op de internationale wielerkalender en maakt deel uit van de topcompetitie van de Belgische Wielrijdersbond. In tegenstelling tot de vorige edities – waar het parcours binnen de provincie Antwerpen gereden werd – is er gekozen voor een route van ruim 160 kilometer door de Kempen en het Hageland. Enkele beklimmingen en kasseistroken zorgen voor extra avontuur voor de renners en suspense voor de toeschouwers. Start en aankomst bevinden zich – na 4 lokale ronden - op de Rijn in Geel. 28 ploegen met in totaal 200 renners uit binnen- en buitenland zullen op 11 juli aan de start verschijnen.

Gezien de omvang van het parcours wordt een beroep gedaan op heel wat seingevers. Zij staan in voor de veiligheid tijdens de passage van de pelotons. Een deel van hen zullen mobiele seingevers zijn, die tijdens de wedstrijd per moto van de ene naar de andere locatie zullen rijden.

De organisatie kan rekenen op de financiële en logistieke steun van een aantal bedrijven uit de regio. Zij geloven in de meerwaarde van dit sportevenement, verbinden hun naam graag aan dit gebeuren en komen op 11 juli samen met hun relaties genieten van een aangename sportieve dag.

Praktische info
Elite en belofte
• Parcours: 1 grote ronde en 4 lokale ronden = totaalafstand 163,9 km
• Start en aankomst: Rijn 71 in Geel
• Start: 12.30u
• Aankomst: 16.10u

Afwachtingswedstrijd
• Parcours: 16 lokale ronden van 3,7 km = totaalafstand 59,2 km
• Start en aankomst: Rijn 71 in Geel
• Start: 12.45u
• Aankomst: 14.15u

Meer info: http://www.groteprijsgeel.be/